ویژگی بروکر مناسب

رگوله در فارکس چیست؟ همه چیز درباره‌ رگوله و رگولاتوری بروکرها در فارکس و معرفی نهادهای نظارتی فارکس

ویژگی بروکر مناسب

مطالعه در 28 دقیقه

وقتی یک بروکر به اصطلاح رگوله دارد، به این معنا است که می‌توان بیشتر به آن اطمینان کرد. اما آیا رگولاتوری بروکرها در فارکس به تنهایی ضامن امنیت پول شما هستند؟ و کدام رگوله در فارکس اعتبار دارد؟ پاسخ این سوالات را در ادامه مطلب خواهید فهمید!

رگوله چیست؟

رگولیشن Regulation یا رگولاتوری در لغت به معنای نظارت است. رگولاتوری فارکس، یعنی نظارت نهاد‌های قانونی و مالیِ دولتی یا خصوصی بر کارگزاری‌های فارکس. در واقع این نظارت به نوعی باعث اعتبارگرفتن بیشتر بروکر‌های فارکس نزد مشتریان خود می‌شود.

رگولاتوری بروکر فارکس

وقتی می‌بینید در سایت یک بروکر از عبارت رگولاتوری یا رگولیشن استفاده‌شده است با اطمینان بیشتری می‌توانید پول خود را به آن بروکر بسپارید و در آنجا به ترید جفت ارزهای مختلف یا سی‌اف‌دی‌ها مشغول شوید.

اگر معامله‌گر خرده‌پای فارکس باشید، بزرگترین خطری که «عدم نظارت» برای شما دارد، فعالیت غیرقانونی یا کلاهبرداری آشکار بروکرتان است. رگولاتوری بروکرها در فارکس می‌تواند شما را تا حدی از این خطر در امان نگه دارد.

رگوله‌های مالی نوعی از مقررات یا نظارت هستند که مؤسسات مالی را ملزم به رعایت دستورالعمل‌ها و محدودیت‌های خاصی می‌کنند تا مطابق با آنها فعالیت کنند.

رگولاتوری بروکرها در فارکس به قوانین و مقرراتی اشاره دارد که شرکت‌های فعال در حوزه فارکس باید تابع آن قوانین و مقررات باشند. ضمن اینکه رگولاتوری فارکس چیزی فراتر از اِعمال قوانین است و شامل بازرسی مستمر و نظارت بر اجرای قوانین نیز می‌شود.

در ادامه مطلب، دلایل اهمیت رگولاتوری بروکرها در فارکس را بررسی و انواع نهادهای رگولاتوری بروکر فارکس را معرفی می‌کنیم و در ادامه مهم‌ترین رگولاتوری‌های بازار فارکس را معرفی خواهیم کرد.

هنگام انتخاب بروکرهای فارکس، رگولیشن یا همان نظارت قانونی برای بسیاری از تریدرهای فارکس، اهمیت زیادی دارد.

رگولاتوری بروکرها در فارکس چه اهمیتی دارد؟

هدف از رگولاتوری این است که از شما به‌عنوان معامله‌گر در برابر خطرات مالی و کلاهبرداری‌ها محافظت شود.

نهادهای نظارتی فارکس

بازار فارکس با گردش مالی ۸.۵ تریلیون دلار در روز (طبق گزارشات بانک مرکزی در سال ۲۰۲۳) با اختلاف، بزرگترین و نقدشونده‌ترین بازار جهان است. اما این بازار به دلیل ماهیت غیرمتمرکز و جهانی‌بودن آن، بیشتر از بازارهای دیگر مستعد تقلب و کمتر از سایر بازارها تحتِ‌نظارت است.

چگونه بازار به این بزرگی را باید تحتِ‌نظارت درآورد و مقرراتی برای آن تنظیم کرد؟ بازاری که ۵ روز هفته و ۲۴ ساعت شبانه‌روز در آن معامله انجام می‌گیرد! اندازه بزرگ و گستره وسیع این بازار، چالش‌های منحصربه‌فردی را در مورد رگولاتوری ایجاد می‌کند.

هیچ سازمان یا نهاد واحد جهانی‌ای وجود ندارد که بازار بزرگ و ۲۴ ساعته فارکس را کنترل کند. با وجود این نکته، چند نهاد دولتی و مستقل هستند که بر معاملات فارکس در سراسر جهان نظارت می‌کنند.

نهادهای ناظر فارکس با تنظیم استانداردهایی، همه بروکرهای تحتِ‌نظارت خود را ملزم می‌کنند که از این استانداردها پیروی کنند. استانداردها شامل ثبت و اخذ مجوز از نهاد نظارتی، انجام بازرسی‌های منظم، اطلاع‌رسانی برخی تغییرات خدمات به مشتریان و غیره است.

بروکر رگوله شده

بروکرهای فارکسی که مجوز دارند به‌منظور اطمینان از پیروی از استانداردها، تحت بازرسی و ارزیابی‌های مکرر قرار می‌گیرند. این کار کمک می‌کند تا مشتریان مطمئن شوند که معامله ارز برای همه معامله‌گران اخلاقی و منصفانه است.

نکته:

  • هر کشوری مرجع نظارتی خودش را دارد که چارچوب و قوانینی را تعیین و بروکرها نیز باید آنها را رعایت کنند.
  • هر رگولاتوری فارکس در محدوده خودش عمل می‌کند؛ مقررات هر نهاد نظارتی و اجرای مقررات از کشوری به کشور دیگر، متفاوت است.

رگوله در فارکس چه کاری انجام می‌دهد؟

یک نهاد نظارتی با توجه به حوزه قضایی که در آن قرار دارد، یک‌سِری وظایف، قوانین و معیارهای از قبل تعریف‌شده دارد که از آنها برای تنظیم بروکرها استفاده می‌کند. در ادامه عملکرد نظارتی و رگولاتوری بروکرها در فارکس را بررسی می‌کنیم.

رگولاتوری بروکر فارکس

همه رگولاتور‌های فارکس ممکن است تمام عملکرد‌های شرح‌داده‌شده در زیر را انجام ندهند، اما این راندمان، یک نمای کلی از وظایف و نحوه تنظیم و رگوله در فارکس است:

  • برای شرکت‌هایی که شرایط صدور مجوز را دارند، مجوز صادر می‌کنند و درخواست شرکت‌هایی را که شرایط صدور مجوز را برآورده نمی‌کنند، رد می‌کند.
  • بررسی هرگونه شکایت یا فعالیت مشکوک و نظارت فعالانه بر رفتار نهاد‌هایی که مجوز دارند.
  • ایجاد استاندارد‌های گزارش‌دهی و نیاز به گزارش‌ها و ممیزی‌های منظم برای اطمینان از پای‌بندی بروکرها به تعهدات خود.
  • به مصرف‌کنندگان در مورد شرکت‌های غیرمجاز هشدار می‌دهند، کلاهبرداری‌های احتمالی را گزارش می‌کنند و سواد مالی مشتریان را ارتقا می‌بخشند.
  • در صورت ورشکست‌شدن بروکر فارکس، طرح‌های حفاظت از سپرده را برای محافظت از وجوه مشتریان اجرا می‌کنند.
  • الزاماتی را صادر می‌کنند تا بروکرها مجبور شوند پول مشتریان را در حساب‌های بانکی جداگانه نگه‌دارند و هرگز برای هزینه‌های شرکت از آن استفاده نشود. برخی از رگولاتور‌ها، الزاماتی را به‌منظور تعیین اینکه کدام بانک‌ها می‌توانند برای نگهداری وجوه مشتریان استفاده شوند، تعیین می‌کنند.
  • لازم است افشای ریسک برای معامله‌گران منتشر شود و آن‌ها را از خطرات مرتبط با معاملات فارکس و ابزار‌های CFD آگاه کنند.
  • هرگونه انگیزه مالی برای معامله‌گران (مانند پاداش‌های غیرمنطقی به‌منظور تشویق آنها به افتتاح حساب‌های معاملاتی) را ممنوع می‌کنند.
  • فرآیند‌های عملیاتی، رویه‌های مبارزه با پول‌شوئی، تضاد منافع، پاداش کارکنان، تداوم کسب‌وکار، خسارات پیش‌‌بینی‌نشده، ارزیابی ریسک، امنیت سایبری و سایر عناصر مرتبط با کسب‌وکار بروکرها را ارزیابی می‌کنند.
  • اقداماتی را برای کنترل نحوه فروش و خدمات‌رسانی به معامله‌گران اعمال می‌کنند؛ به‌عنوان مثال، رگولاتور‌ها ممکن است از کارگزاران بخواهند که محدودیت‌هایی در اهرم اعمال کنند و محافظت از تعادل منفی و سطوح مارجین ثابت را ارائه دهند.
  • بروکرها را ملزم به رعایت بهترین شرایط اجرایی معاملات می‌کنند و باید سفارشات مشتریان خود را با بهترین قیمت ممکن اجرا کنند.
  • الزامات محلی را پیگیری میکنند. این مورد شامل وجود یک شرکت محلی ثبت‌شده، وجود دفاتر فیزیکی، تعداد کارمندان و غیره می‌شود.
  • از بروکرها می‌خواهند که یک روند شکایات مشتری داشته باشند و سوابق کلیه ارتباطات مشتریان خود را نگه‌دارند (مانند مکالمات تلفنی).

لیست مهمترین رگولاتوری بروکر فارکس (رگولاتوری‌ها)

اکثر بروکرهایی که با ایرانیان کار می‌کنند، به‌صورت آفشور هستند و در جزایر کوچک که قوانین مالی سخت‌گیرانه‌ای ندارند، رگوله شده‌اند. این بروکرها به سازمانی پاسخ‌گو نیستند و در صورت بُروز مشکل یا اختلاف، امکان پیگیری از سمت مشتری بسیار دشوار است.

رگوله در فارکس

رگوله‌هایی که میزان اعتبار ضعیف دارند، رگولاتوری‌های آفشور هستند.

در جدول زیر می‌توانید برخی از رگوله‌هایی که بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد را همراه با قدرت نظارتی رگوله آن مشاهده کنید:

رگولهکشورقدرت رگوله
FSCبلیز ( کشوری در آمریکای مرکزی که پایتخت آن بلموپان است)ضعیف
FSPنیوزلند (کشوری در جنوب غربی اقیانوس آرام که پایتخت آن ولینگتون است)ضعیف
FSCجزایر ویرجین بریتانیا (مجمع‌الجزایری واقع در دریای کارائیب و پایتختش رود تاون است)ضعیف
FSAجمهوری سیشل (جزیره‌ای در اقیانوس هند که پایتخت آن ویکتوریا است)ضعیف
FSCجزیره موریس (جزیره‌ای در جنوب غربی اقیانوس هند و پایتختش پورت لوئیس است)ضعیف
FSAسنت وینسنت و گرنادین‌ها (یک کشور جزیره‌ای کوچک در دریای کارائیب است)ضعیف
FSBآفریقای جنوبیمتوسط 
FSPLجزایر مارشال (کشوری است جزیره‌ای در اقیانوس آرام. پایتخت آن ماجورو است)ضعیف
VFSCجمهوری وانواتو (کشوری جزیره‌ای و کوچک که در جنوب اقیانوس آرام واقع شده‌است)ضعیف
CMBترکیهضعیف 
NAFDروسیهمتوسط
FRAروسیهمتوسط
FMAنیوزلندعالی
NFAآمریکاعالی
FCAانگلستانعالی
ASICاسترالیاعالی
CySECقبرسخوب
Bafinآلمانعالی
FINMAسوئیسخوب
mifidاتحادیه اروپاعالی

رگولاتوری‌های آفشور در مناطق آزاد اقتصادی تأسیس می‌شوند، چون این مناطق مالیات کمی دارند و در قوانین مالی و اقتصادی سخت‌گیری زیادی به‌خرج نمی‌دهند. لذا این رگولاتوری‌ها به دلیل نظارت کمتر بر عملکرد موسسات مالی و شرکت‌ها، اعتبار کمتری نسبت به رگولاتوری‌های اروپایی و … دارند. بسیاری از بروکرها که می‌خواهند به کشورهای تحریم‌شده‌ای مثل ایران خدمات بدهند مجبورند از رگولاتوری‌های آفشور استفاده کنند.

نهادهای مربوط به رگولاتوری فارکس، از نظر اعتبار با هم تفاوت دارند و برخی از این نهادها از بقیه معتبرتر هستند. به‌طور کلی برخی از نهادهای رگولاتوری فارکس، سطح عالی و برخی دیگر سطح متوسط و ضعیفی دارند.

درحالِ‌حاضر به دلیل تحریم‌ها، امکان فعالیت ایرانیان در شعبات اصلی بروکرهایی که توسط نهادهای معتبر رگوله شده‌اند، وجود ندارد.

برخی از معروف ترین رگولاتوری های سطح عالی

برخی نهادهای اعتباری، سخت‌گیر و معتبر هستند و رگوله‌شدن توسط آنها شرایط سختی دارد و هر بروکری نمی‌تواند از پس آن برآید؛ به همین دلیل اگر بروکری توسط این نهادهای نظارتی رگوله‌شده باشد، مشتری می‌تواند مطمئن شود که با بروکری قانونی سروکار دارد و ریسک فعالیت در آن به حداقل خواهد رسید.

در ادامه برخی از رگولاتوری‌های معتبر جهانی را معرفی می‌کنیم.

رگولاتوری ASIC | کمیسیون اوراق بهادار و سرمایه گذاری استرالیا

کمیسیون اوراق بهادار و سرمایه‌گذاری استرالیا (ASIC) یکی از معتبرترین نهادهای رگولاتوری فارکس است و هر بروکر رگوله‌شده توسط این نهاد، از لحاظ قانونی اعتبار و امنیت بالایی دارد.

رگوله فارکس asic

کمیسیون اوراق بهادار و سرمایه‌گذاری استرالیا (ASIC) یک نهاد مستقل دولت استرالیا است. این آژانس، ابتدا در سال ۱۹۹۱ به‌عنوان کمیسیون اوراق بهادار استرالیا تأسیس شد، اما این اداره به مرور زمان، مسئولیت‌های جدیدی را به‌دست آورد و نام آن تغییر کرد. درحالِ‌حاضر، ASIC یکی از مهمترین مراجع تنظیم و بررسی ارگان‌های مالی استرالیا است.

در سال‌های اخیر، ASIC نگرش خود را نسبت به بازار‌های مالی به شدت تغییر داده است. استرالیا قبلاََ یک قطب محبوب در حوزه فارکس بود، اما محدودیت‌هایی که بر حداکثر اهرم مجاز اعمال کرد، باعث شد تا بسیاری از کارگزارهای معروف و مشتریان آن‌ها به خارج از استرالیا سوق داده شوند. با این حال، هنوز هم استرالیا به‌عنوان یکی از پیشروترین محیط‌های نظارتی فارکس می‌باشد.

در اوایل سال ۲۰۲۱، ASIC رسماََ اقدامات جدیدی را برای محافظت از صنعت فارکس استرالیا اناجم داد. اقدامات جدید بر خرده‌فروشی CFD و بخش تجارت فارکس متمرکز شده است. ASIC پس از تحقیقات گسترده و مشاوره عمومی، اطلاعاتی را در مورد تغییرات دستورالعمل‌های نظارتی در ماه می‌ ۲۰۲۰، منتشر کرد.

یکی از مهم‌ترین تغییرات، حداکثر اهرم موجود برای معامله‌گران خرده‌فروشی بود. پس از اعمال محدودیت‌های اهرمی توسط ESMA در سال ۲۰۱۸، کارگزاران استرالیایی به‌طور گسترده از آن سود بردند. ASIC در یک مقاله عمومی اشاره کرد “تعداد مشتریانی که با کارگزاران استرالیایی معامله می‌کنند ۱۲۱ درصد افزایش یافته است”. این عدد از ۴۵۰,۰۰۰ مشتری به یک میلیون، بین سال‌های ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۹ می‌رسد.

قبل از تغییرات، کارگزاران فارکس محدودیتی برای ارائه اهرم نداشتند و مقدار ۱:۵۰۰ پیش‌فرض اکثر حساب‌ها بود. درحالی‌که اهرم بیشتر می‌تواند برای معامله‌گران مفید باشد، خطر و پتانسیل از دست‌دادن پول را نیز افزایش می‌دهد. با طرح نظارتی که اخیراََ در این نهاد نظارتی به‌روز شده است، حداکثر اهرم مجاز برای بروکرها در استرالیا به ۱:۳۰ کاهش یافته است.

خلاصه‌ای از نحوه تنظیم ASIC بازار فارکس:

  • حداکثر اهرم برای مشتریان خرده‌فروشی به ۱:۳۰ محدود می‌شود.
  • حفاظت از تراز منفی برای حساب‌های معاملاتی خرده‌فروشی را اعمال می‌کند.
  • پاداش‌ها و سایر مشوق‌های مالی مانند تخفیف را ممنوع می‌کند.
  • کارگزاران را ملزم به انجام ممیزی و پیروی از دستورالعمل‌های عملیاتی خاص می‌کند.
  • حداقل سرمایه سهام یک میلیون دلار استرالیا، برای درخواست مجوز موردِنیاز است. پس از صدور مجوز، شرکت‌های مجاز باید حداقل ۱۰ درصد از میانگین درآمد سالانه خود را سپرده کنند.
  • باید یک دفتر فیزیکی در استرالیا داشته باشند.
  • اگر بروکر بخواهد خدمات معاملاتی فارکس و CFD را در خود استرالیا انجام دهد، باید مجوزهای سخت‌گیرانه‌تری دریافت کند (مجوز AFSL معتبر از ASIC داشته باشد).

برخی از بروکرهایی که توسط ASIC رگوله شده‌اند؛ عبارت‌اند از:

رگولاتوری FCA انگلستان | اداره رفتار مالی بریتانیا

اداره رفتار مالی بریتانیا (FCA) یکی از معتبرترین مقامات بازار مالی در جهان است. این مرجع ۵۱,۰۰۰ کسب‌وکار را در بریتانیا تنظیم می‌کند که شامل برخی از بزرگترین شرکت‌های سرمایه‌گذاری و پلتفرم‌های تجاری می‌شود. FCA حفاظت از وجوه مشتریان را با اجرای پروتکل‌های متعددی که از تقلب و سواستفاده بروکرهای فارکس جلوگیری می‌کند، اولویت خود قرار می‌دهد.

رگوله فارکس FCA

FCA یکی از معتبرترین سازمان‌های تنظیم‌کننده بازار مالی در جهان است. تنظیم‌کننده بازار‌های مالی بریتانیا بر روند تنظیم معاملات فارکس و CFD در این کشور نظارت دارد. همه کارگزاران در کشور باید برای حفظ مجوز‌های خود، اجتناب از جریمه، تعلیق و آسیب‌رساندن به شهرت، دستورالعمل‌های سخت‌گیرانه این نهاد را رعایت کنند.

نحوه تنظیم بازار فارکس توسط FCA:

  • اهرم را برای مشتریان خرده‌فروشی به ۱:۳۰ محدود می‌کند. مشتریان حرفه‌ای از محدودیت‌ها معاف هستند.
  • کارگزاران دارای مجوز بریتانیا باید به پیروی از تعهدات MiFID II و MiFIR متعهد باشند، همان‌طور که در مقررات بریتانیا به تصویب رسیده است.
  • حداقل سرمایه ۷۳۰,۰۰۰ یورو (به شکل سهام) برای درخواست مجوز مورد نیاز است.
  • پشتِ‌سرگذاشتن آزمون‌هایی برای اطمینان از اینکه سهام‌داران، مدیران و پرسنل کلیدی برای مدیریت شرکت، شایستگی کافی را دارند.
  • طرح جبران خدمات مالی (FSCS) از معامله‌گران بریتانیا و اتحادیه اروپا حمایت می‌کند. در این طرح از سپرده‌های معامله‌گران تا سقف ۸۵,۰۰۰ پوند به ازای هر بروکر ورشکسته محافظت می‌کند.
  • کارگزاران موظف هستند صورت‌های مالی حسابرسی‌شده دوره‌ای در مورد تراکنش‌ها و مانده‌های خود را به نهاد نظارتی ارائه دهند؛ به این دلیل تا تأیید شود که مطابق با استاندارد‌های FCA عمل کرده‌اند یا خیر.

برخی از بروکرهایی که توسط FCA رگوله شده‌اند، عبارتنداز:

رگولاتوری CySEC | کمیسیون بورس و اوراق بهادار قبرس

رگوله فارکس Cysec

شاید نام این رگوله در فارکس را زیاد شنیده باشید. به دلیل شرایط مالی آسان کشور قبرس، بسیاری از بروکرها تحت نظارت این نهاد هستند. با این حال، این رگولاتوری فارکس اعتبار خوبی دارد.

کمیسیون بورس و اوراق بهادار قبرس (CySEC) در سال ۲۰۰۱ تأسیس شد. پس از پیوستن قبرس به اتحادیه اروپا، این کشور به مقصدی برای دریافت مجوز فعالیت کارگزاری فارکس و CFD تبدیل شد. CySEC با صدور مجوز‌ها و رگوله‌هایی که در آنها سخت‌گیری کمتری وجود دارد، به یک مقصد محبوب برای بروکرها مبدل شد. علاوه‌بر این، نیروی کار و مالیات ارزان‌تر در کشور قبرس نسبت به همتایان اروپایی خود، یکی دیگر از دلایل فعالیت بروکرها در این حوزه جغرافیایی است.

با این حال، رویکرد ملایم این نهاد نظارتی نسبت به مقررات، به مرور زمان منجر به بُروز مسائل متعددی شد. رگولاتور مجبور بود شرکت‌های بیشتری را نسبت به آنچه که تواناییش را داشت، کنترل و نظارت کند؛ به‌ همین دلیل، برخی از شرکت‌های تحتِ‌پوشش این نهاد نظارتی، توانستند تخلفاتی را انجام دهند. از سال ۲۰۲۱، قبرس علی‌رغم اصلاح کامل رفتار و هم‌ترازکردن خود با سایر تنظیم‌‌کننده‌های اروپایی، هنوز نتوانسته در رویه رگولاتوری‌های سطح یک قرار بگیرد.

نحوه تنظیم بازار فارکس توسط CySEC:

  • حداقل سرمایه ۷۳۰,۰۰۰ یورو برای درخواست و حفظ مجوز لازم است.
  • CySEC یک صندوق جبران خسارت سرمایه‌گذار (ICF) را اداره می‌کند که در آن کارگزاران معادل ۳٪ از وجوه مشتریان خود را برای محافظت از سپرده‌های مشتریان تا سقف ۲۰,۰۰۰ یورو به ازای هر مشتری اختصاص می‌دهند.
  • اهرم برای مشتریان خرده‌فروشی به ۱:۳۰ محدود شده است. مشتریان حرفه‌ای از محدودیت‌ها معاف هستند.
  • زمانی که سطح مارجین سود یک معامله‌گر به زیر ۵۰ درصد می‌رسد، بروکرها باید از تراز منفی محافظت و از بهترین قوانین اجرایی و سایر اقدامات رایج اروپایی پیروی کنند.

برخی از بروکرهایی که توسط CySEC تنظیم می‌شوند، عبارتند از:

برخی از معروف ترین رگولاتوری های سطح متوسط و ضعیف

علاوه‌بر رگولاتوری‌های معتبر بین‌المللی، تعدادی نهاد نظارتی سطح پایین‌تر نیز وجود دارد که شرایط اخذ آنها آسانتر است و نظارت کمتری نیز روی بروکرها دارند. به دلیل تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران و ممنوعیت خدمات‌رسانی بروکرها به ایرانیان، بروکرهایی که با ایران کار می‌کنند، تحتِ‌نظارت این دسته از رگولاتوری‌ها قرار دارند.

رگولاتوری IFSC | کمیسیون خدمات مالی بین المللی (بلیز)

رگوله فارکس IFSC

کمیسیون IFSC بخش خدمات مالی بین‌المللی در کشور بلیز را تنظیم و نظارت می‌کند. IFSC در سال ۱۹۹۹ تأسیس شد و طی چندین سال گذشته، تعداد زیادی از کارگزاران بین‌المللی فارکس و CFD، مجوز‌هایی را از این آژانس دریافت کرده‌اند. درحالِ‌حاضر، ۲۹ کارگزار مجاز به انجام معاملات ابزار‌های مالی و کالایی هستند.

بلیز یک حوزه قضایی آفشور در نظر گرفته می‌شود؛ زیرا کارگزاران دارای مجوز در این کشور، مجاز به ارائه خدمات به ساکنان بلیز نیستند. اکثر مردم به‌طور غریزی مناطق آفشور مانند بلیز را محیط‌های نظارتی غیراستاندارد می‌دانند؛ چراکه استاندارد‌ها در این رگولاتوری‌ها، کمتر از تنظیم‌کننده‌های غربی است. با وجود این نکته، IFSC یکی از ماهرترین تنظیم‌کننده‌های آفشور است.

برخی از الزامات اخذ این مجوز عبارت‌اند از:

  • هر بروکری که از IFSC برای ارائه معاملات در ابزار‌های مشتقه مالی و کالایی و سایر اوراق بهادار مجوز دارد، باید ۵۰۰,۰۰۰ دلار سرمایه سپرده‌شده داشته باشد. قبل از سال ۲۰۱۶، شرایط مورد نیاز فقط ۱۰۰,۰۰۰ دلار آمریکا بود.
  • ارسال درخواست مجوز به IFSC در بلیز هزار دلار آمریکا هزینه دارد. پس از تأیید، کارگزاران، هزینه مجوز ۲۵,۰۰۰ دلاری آمریکا را پرداخت می‌کنند. بروکرها سالانه مجوز خود را تمدید و باید هر سال هزینه را پرداخت کنند.
  • IFSC بلیز از کارگزاران دارای مجوز می‌خواهد که یک دفتر فیزیکی با مدیران محلی داشته باشند.
  • بروکرهای فارکس دارای مجوز در بلیز می‌توانند خدمات خود را در سراسر جهان ارائه دهند.
  • IFSC هیچ محدودیتی را برای محصولات، مانند: اهرم، پاداش، تخفیف یا محافظت از تراز منفی ندارد. تنها محدودیت قابلِ‌توجه، ممنوعیت استفاده از دلار بلیز برای ارائه خدمات است.

برخی از بروکرهایی که مجوز IFSC را دارند، عبارت‌اند از:

رگولاتوری VFSC | کمیسیون خدمات مالی وانواتو

رگوله فارکس VFSC

جمهوری وانواتو، مجموعه‌ای از جزایر است که در فاصله ۱۰۰۰ مایلی نیوزلند قرار دارند. این کشور در سال ۱۹۸۰، پس از استقلال از انگلیس و فرانسه تشکیل شد. کمیسیون خدمات مالی وانواتو (VFSC) تنظیم‌کننده صنعت مالی کشور‌ها است که در سال ۱۹۹۳ تأسیس شد.

وانواتو به عنوان یک کارگزار فراساحلی یا آفشور در نظر گرفته می‌شود و تا همین اواخر، این کشور نیازی به حضور بروکرها در این کشور نداشت. سرمایه مورد نیاز فقط چند هزار دلار بود و تعهدات و نظارت‌ها تقریبا صفر بود. با این حال، VFSC اخیرا دیدگاه خود را در مورد مقررات تغییر داده و الزامات بیشتری را معرفی کرده است.

الزامات دریافت مجوز VFSC برای بروکرها:

  • کارگزاران دارای مجوز در وانواتو توسط تنظیم‌کننده، محدودیتی برای ارائه خدمات خود ندارند، به‌جز برای ارائه خدمات در برخی از کشور‌های پرخطر.
  • وانواتو محدودیتی در اهرم، پاداش یا تخفیف ندارد. همچنین رگولاتوری نیازی به حفاظت از تراز منفی یا اجرای طرح جبران خسارت سرمایه‌گذار ندارد.
  • نمایندگی‌های مالی دارای مجوز در وانواتو ملزم به داشتن یک مدیر مقیم تأییدشده توسط VFSC هستند.
  • کارگزاران در وانواتو ملزم به پرداخت اوراق قرضه دولتی به مبلغ ۵ میلیون واتو واتو (VUV) هستند که معادل ۶۵,۰۰۰ دلار نیوزلند است.
  • هزینه درخواست مجوز وانواتو ۱۰۰,۰۰۰ VUV (۱,۳۰۰ دلار نیوزلند) است. پس از دریافت مجوز و برای هر سال پس از آن، هزینه ۲۰۰,۰۰۰ VUV (۲,۶۰۰ دلار نیوزلند) پرداخت می‌شود.

از بروکرهای رگوله‌شده توسط این نهاد نظارتی می‌توان به بروکر IFC Markets اشاره کرد.

رگولاتوری SVGFSA | سازمان مقررات مالی و نظارت سنت وینسنت و گرنادین‌ها

رگوله فارکس SVGFSA

یکی دیگر از رگولاتورهای بازار فارکس SVGFSA یا دفتر مقررات مالی و نظارت در سنت وینسنت و گرنادین‌ها است. تعداد بسیار زیادی از بروکرهایی که به ایرانیان خدمات می‌دهند، تحتِ‌نظارت این سازمان هستند.

این سازمان بازار خدمات مالی بین‌المللی و مؤسسات مالی غیربانکی را مطابق با قوانین جاری برای توسعه اقتصادی و اجتماعی سنت وینسنت و گرنادین، تنظیم و نظارت می‌کند.

اولاََ SVGFSA را با تنظیم‌کننده بریتانیایی FCA (قبلاً FSA نامیده می‌شد) اشتباه نگیرید، این دو سازمان کاملاََ متفاوت هستند و FCA ربطی به SVGFSA ندارد. دوماََ SVGFSA برای کارگزاران، مجوز صادر نمی‌کند! در واقع حتی یک کنترل‌‌کننده هم نیست، فقط کارگزاران را ثبت و گواهی ثبت را صادر می‌کند!

سازمان SVGFSA هیچ‌گونه اطلاعاتی از جزئیات شرکت‌های تحتِ‌نظارت خود را اعلام نمی‌کند و فعالیت شرکت‌های کارگزاری ثبت‌شده در سازمان خدمات مالی سنت وینسنت و گرنادین‌ها را کنترل یا تنظیم نمی‌کند؛ بر این اساس نمی‌تواند به‌عنوان یک تنظیم‌‌کننده مالی در نظر گرفته شود.

شرایط آسان دریافت مجوز و نبود نظارت در آن، سبب‌شده تا بسیاری از بروکرهای فارکس نسبت به اخذ آن اقدام کنند.

برخی از شرایط اخذ مجوز از SVGFSA:

  • بروکرها باید حداقل پانصد هزار دلار آمریکا سرمایه‌گذاری یا سپرده داشته باشند.
  • هزینه ثبت ۱۲۵ دلار آمریکا است.
  • هزینه تمدید سالانه ۱۰۰ دلار آمریکا است.

برخی از بروکرهای رگوله‌شده توسط SVGFSA عبارت‌اند از:

سازمان حل اختلاف FinaCom

سازمان نظارتی finacom

کمیسیون مالی (FinaCom) حدود ۷۵ سال پیش به‌عنوان یک تنظیم‌کننده مستقل بازار فارکس تشکیل شد. امروزه، FinaCom حدود ۳۰ کارگزار فارکس را تحتِ‌پوشش دارد که برخی از آن‌ها برندهای معروف صنعت فارکس هستند.

نظرات مختلفی درباره ماهیت و مفیدبودن این نهاد نظارتی وجود دارد. اولین نکته‌ای که باید به آن توجه داشت این است که بروکرها توسط نهادهای دولتی رگوله می‌شوند، درصورتی‌که FINACOM یک نهاد خصوصی است. در واقع این نهاد، مسئولیت حل اختلاف بین مشتری و بروکر را بر عهده دارد.

از جنبه مثبت، کار با یک نهاد مستقل حل اختلاف، نتایج سریع‌تر و کارآمدتری به‌دنبال دارد. بر خلاف یک تنظیم‌کننده مالی که مسئول نظارت بر کلیه فعالیت‌های پولی در منطقه خود است، FinaCom فقط بر معاملات فارکس متمرکز است. از آنجا که تنها ۳۰ بروکر در این نهاد ثبت‌شده، سرعت انجام روند حل اختلاف بیشتر از تنظیم‌کننده‌های دولتی است.

این نکته را در نظر داشته باشید که بروکرهای فارکس داوطلبانه به FinaCom می‌پیوندند نه اینکه مجبور به ورود به آن باشند! برای فعالیت به‌عنوان بروکر فارکس، طبق قانون باید در یک تنظیم‌کننده مالی دولتی ثبت نام کنید. با این حال، یک کارگزار با اراده خود به فیناکام ملحق می‌شود تا اعتبار خود را افزایش دهد.

اما از سوی دیگر، فیناکام برای صدور حکم به کمیته حل اختلاف وابسته است. اعضا این کمیته از رهبران صنعت فارکس هستند که به اختلافات بین بروکرها و مشتریانشان گوش می‌دهند. این نکته ممکن است یک مزیت باشد، اما در عینِ‌حال، تضاد منافع را نیز به‌همراه دارد!

اعضای FinaCom ممکن است کمتر تمایل داشته باشند که علیه یک بروکر حکم صادر کنند، چون خود بروکر مشتری آن‌ها است! بروکرها شرکت‌هایی هستند که به آنها سود می‌رسانند و به نوعی همکارانشان هستند؛ بنابراین اعضای هیئت مدیره ممکن است بدانند دقیقا چه اتفاقی رخ داده است، اما تمایل نداشته باشند در مقابل همتایان خود در صنعت فارکس قرار بگیرند.

از جمله بروکرهایی که این مجوز را دارند، می‌توان به بروکر گرندکپیتال اشاره کرد.

لیست انواع رگوله های مهم جهان | نهادهای نظارتی برتر فارکس

رگولاتوری در فارکس

یک معامله‌گر باید قبل از انتخاب بروکر موردِنظر خود، مجوزهای قانونی آن را بررسی و از معتبربودن آن اطمینان حاصل کند. ما در صفحه بررسی بروکرها، هر کارگزاری را برای شما بررسی کرده‌ایم. با این حال اگر خودتان قصد بررسی دارید، در لیست زیر نهادهای نظارتی مالی هر کشور به‌علاوه وب‌سایت رسمی آن فهرست شده‌است.

ردیفنام کشورنام نهاد نظارتی (فارسی)نام نهاد نظارتی (لاتین)نماد نهاد نظارتیلینک
1آنگویلاکمیسیون خدمات مالی آنگویلاAnguilla Financial Services CommissionAFSCلینک
2آنتیگواکمیسیون تنظیم مقررات اوراق بهادار کارائیب شرقیEastern Caribbean Securities Regulatory CommissionECSRCلینک
3استرالیاکمیسیون اوراق بهادار و سرمایه‌گذاری استرالیاAustralian Securities and Investment CommissionASICلینک
4آذربایجانکمیته دولتی اوراق بهادار آذربایجان
State Committee for Securities (Azerbaijan)SCSلینک
5بنگلادشکمیسیون بورس و اوراق بهادارSecurities and Exchange CommissionSECلینک
6بلژیکسازمان خدمات مالی و بازارThe Financial Services and Markets AuthorityFSMAلینک
7بلیزکمیسیون خدمات مالی بین المللیInternational Financial Services CommissionIFSCلینک
8جزایر ویرجین بریتانیاکمیسیون خدمات مالیBVI Financial Services CommissionFSC of BVIلینک
9بلغارستانکمیسیون نظارت مالی بلغارستان
Financial Supervision Commission of BulgariaFSC Bulgariaلینک
10کاناداکمیسیون اوراق بهادار بریتیش کلمبیاBritish Columbia Securities CommissionBCSCلینک
11کاناداصندوق حمایت از سرمایه‌گذاران کاناداCanadian Investor Protection FundCIPFلینک
12کانادامرکز تحلیل تراکنش‌های مالی و گزارش‌های کاناداFinancial Transactions and Reports Analysis Center of CanadaFINTRACلینک
13کاناداسازمان تنظیم مقررات صنعت سرمایه‌گذاری کاناداInvestment Industry Regulatory Organization of CanadaIIROCلینک
14کاناداکمیسیون اوراق بهادار انتاریوOntario Securities CommissionOSCلینک
15کانادابازار خدمات و سرمایه‌گذاری‌های بانکیOmbudsman of Banking Services and InvestmentsOBSIلینک
16جزایر کیمن:مرجع مالی جزایز کیمنThe Cayman Islands Monetary AuthorityCIMAلینک
17چینکمیسیون تنظیم مقررات اوراق بهادار چینChina Securities Regulatory CommissionCSRCلینک
18کرواسیآژانس نظارت بر خدمات مالی کرواسیCroatian Financial Services Supervisory AgencyCFSSAلینک
19قبرسکمیسیون بورس و اوراق بهادار قبرسCyprus Securities and Exchange CommissionCySECلینک
20جمهوری چکبانک ملی چکCzech National BankCNBلینک
21دانمارکسازمان نظارت مالی دانمارکDanish Financial Supervisory AuthorityDanish FSAلینک
22دومینیکاواحد خدمات مالیFinancial Services UnitFSUلینک
23دبیمرکز کالاهای دبیDubai Multi Commodities CentreDMCCلینک
24دبیبورس طلا و کالای دبیDubai Gold & Commodities ExchangeDGCXلینک
25دبیاداره خدمات مالی دبیDubai Financial Services AuthorityDFSAلینک
26دبیاداره اوراق بهادار و کالاهای اماراتEmirates Securities and Commodities AuthoritySCAلینک
27استونیسازمان نظارت مالیThe Financial Supervision AuthorityFINANTSINSPEKTSIOONلینک
28فنلاندسازمان نظارت مالی فنلاندFIN-FSA in FinlandFIN-FSAلینک
29فرانسهسازمان بازارهای مالیAutorite des marches financiersAMFلینک
30فرانسهبانک فرانسهBanque de FranceBDFلینک
31فرانسهکمیته موسسات اعتباری و شرکت‌های سرمایه‌گذاریCredit Institutions and Investment Firms CommitteeCECEIلینک
32فرانسهاداره کل رسیدگی به شکایات فرانسهFrench Autorité de Contrôle Prudentiel et de RésolutionACPRلینک
33آلمانسازمان نظارت بر نهادهای مالی فدرالFederal Financial Supervisory AuthorityBaFinلینک
34یونانکمیسیون بازار سرمایه یونانThe Hellenic Capital Market CommissionHCMCلینک
35هنگ کنگکمیسیون اوراق بهادار و آتیSecurities and Futures CommissionSFCلینک
36مجارستانسازمان نظارت مالی مجارستانHungarian Financial Supervisory AuthorityHFSAلینک
37ایسلندسازمان نظارت مالیThe Financial Supervisory AuthorityFMEلینک
38هندهیئت بورس و اوراق بهادار هندSecurities and Exchange Board of IndiaSEBIلینک
39هندبانک ذخیره هندReserve bank of IndiaRBIلینک
40اندونزیآژانس تنظیم مقررات تجارت آتی کالاCommidity Futures Trade Regulatory AgencyCoFTRAلینک
41ایرلندبانک مرکزی ایرلندCentral Bank of IrelandCBIلینک
42جزیره منکمیسیون نظارت مالیThe Financial Supervision CommissionFSCلینک
43ایتالیاکمیسیون ملی شرکت‌ها و بورس اوراق بهادارCommissione Nazionale per le Società e la BorsaCONSOBلینک
44ژاپنآژانس خدمات مالی ژاپنFinancial Services Agency of JapanFSA Japanلینک
45ژاپنانجمن فروشندگان اوراق بهادار ژاپنJapan Securities Dealers AssociationJSDAلینک
46ژاپنصندوق حمایت از سرمایه‌گذار ژاپنJapan Investor Protection FundJIPFلینک
47ژاپنبورس کالای توکیوTokyo Commodity ExchangeTOCOMلینک
48کنیاسازمان بازار سرمایهCapital Markets AuthorityCMAلینک
49کویتوزارت بازرگانی و صنعت کویتMinistry of Commerce and Industry in KuwaitMCIKلینک
50کویتاتاق بازرگانی و صنعت کویتKuwait Chamber of Commerce & IndustryKCCIلینک
51لتونیکمیسیون بازارهای مالی و سرمایهThe Financial and Capital Market CommissionFKTKلینک
52لبنانبانک لبنانBanque Du LibanBDLلینک
53لیتوانیکمیسیون اوراق بهادار لیتوانی، بانک لیتوانیThe Lithuanian Securities Commission, Bank of LithuaniaLSCBLلینک
54لوکزامبورگکمیسیون نظارت بر امور مالیCommission de Surveillance du Secteur FinancierCSSFلینک
55لیختن اشتاینسازمان بازار مالی لیختن اشتاینThe Financial Market Authority LiechtensteinFMAلینک
56مالزیکمیسیون اوراق بهادار مالزیSecurities Commission MalaysiaSCMلینک
57مالتاداره خدمات مالی مالتMalta Financial Services AuthorityFSA in Maltaلینک
58موریسکمیسیون خدمات مالی موریسFinancial Services Commission of MauritiusFSC Mauritiusلینک
59نیوزلندسازمان بازارهای مالیFinancial Markets AuthorityFMAلینک
60نیوزیلندثبت ارائه‌دهندگان خدمات مالیFinancial Service Providers RegisterFSPRلینک
61نیوزیلندخدمات مالی محدود به شکایاتFinancial Services Complaints LimitedFSCLلینک
62نیجریهکمیسیون بورس و اوراق بهادار نیجریهSecurities & Exchange Commission NigeriaSECNلینک
63نروژسازمان نظارت مالی نروژThe Financial Supervisory Authority of NorwayFSANلینک
64پاکستانکمیسیون بورس و اوراق بهادار پاکستانSecurities and Exchange Commission of PakistanSECPلینک
65پانامانظارت بر بازار اوراق بهادارSuperintendencia de Mercado de Valores – The Securities Market SuperintenceSMVلینک
66فیلیپینکمیسیون بورس و اوراق بهادار فیلیپینSecurities and Exchange Commission PhilippinesSECPلینک
67فیلیپینبانک مرکزی فیلیپینThe Bangko Sentral ng PilipinasBSPلینک
68لهستانسازمان نظارت مالی لهستانPolish Financial Supervision AuthorityPFSAلینک
69پرتغالکمیسیون بازار اوراق بهادارComissão do Mercado de Valores MobiliáriosCMVMلینک
70رومانیسازمان نظارت مالی رومانیاییRomanian Financial Supervisory AuthorityASFلینک
71روسیهخدمات بازارهای فدرال مالی در روسیهFFMS in RussiaFCFRلینک
72روسیهمرکز تنظیم ابزارها و فناوری‌های مالی خارج از بورسCentre for Regulation of Off-Exchange Financial Instruments and TechnologiesCRFINلینک
73سیشلسازمان خدمات مالی سیشلSeychelles Financial Services AuthorityFSA Seychellesلینک
74سنگاپورمرجع پولی سنگاپورMonetary Authority of SingaporeMASلینک
75سنگاپوربورس سنگاپورSingapore ExchangeSGXلینک
76اسلوواکیبانک ملی اسلواکیNational Bank of SlovakiaNBSلینک
77اسپانیاکمیسیون ملی بازار اوراق بهادارComisión Nacional del Mercado de ValoresCNMVلینک
78کره جنوبیکمیسیون نظارت مالیFinancial Supervisory CommissionFSCKلینک
79سریلانکاکمیسیون بورس و اوراق بهادار سریلانکاSecurities and Exchange Commission of Sri LankaSECSلینک
80سنت وینسنت و گرنادین‌هاسازمان خدمات مالیThe Financial Services AuthorityFSASVGلینک
81سوئدسازمان نظارت بر مسائل مالی سوئدSwedish Financial Supervisory AuthoritySwedish FSAلینک
82سوئیسانجمن سرمایه‌داران واسطه‌های مالیAssociation Romande des Intermediares FinanciersARIFلینک
83سوئیسسازمان خود تنظیمی تأسیس‌ شده توسط GSCGIOrganisme d’autorégulation fondè par le GSCGIGSCGIلینک
84سوئیسسازمان خودتنظیمی عمومی پالی‌رگPolyReg General Self-Regulatory Organisationلینک
85سوئیسانجمن بانکداران سوئیسSwiss Bankers AssociationSBAلینک
86سوئیسکمیسیون بانکداری فدرال سوئیسSwiss Federal Banking CommissionSFBCلینک
87سوئیسوزارت دارایی فدرال سوئیسSwiss Federal Department of FinanceSFDFلینک
88سوئیساداره مالی فدرال سوئیسSwiss Federal Finance AdministrationSFFAلینک
89سوئیسسازمان نظارت بر بازار مالی سوئیسSwiss Financial Market Supervisory AuthorityFINMAلینک
90سوئیسبانک ملی سوئیسSwiss National BankSNBلینک
91تایلندکمیسیون بورس و اوراق بهادار، تایلندSecurities and Exchange Commission, ThailandSECTلینک
92ترکیههیئت بازار سرمایهCapital Markets BoardSPKلینک
93انگلستاناداره خدمات مالی بریتانیاUK Financial Services AuthorityFSA UKلینک
94انگلستانسازمان رفتار مالیThe Financial Conduct AuthorityFCAلینک
95انگلستانمرجع مقررات احتیاطیThe Prudential Regulation AuthorityPRAلینک
96انگلستانصندوق جبران خدمات مالیFinancial Services Compensation FundFSCSلینک
100ایالات متحدهکمیسیون معاملات کالا و آتیCommodities and Futures Trading CommissionCFTCلینک
101ایالات متحدهسازمان تنظیم مقررات صنعت مالیFinancial Industry Regulatory AuthorityFINRAلینک
102ایالات متحدهانجمن ملی آیندهNational Futures AssociationNFAلینک
103ایالات متحدهکمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحدهUS Securities and Exchanges CommissionU.S. SECلینک
104ایالات متحدههیئت تجارت شیکاگوChicago Board of TradeCBOTلینک
105ایالات متحدهشرکت حمایت از سرمایه‌گذاران اوراق بهادارSecurities Investor Protection CorporationSIPCلینک

فواید رگولاتوری فارکس برای بروکرها چیست؟

مانند نشان استاندارد که در ایران به برخی کالاها داده شده است و باعث اعتبار بیشتر آن کالاها می‌شود، رگولاتوری فارکس نیز در مورد بروکرها همین نقش را بازی می‌کند. یک بروکر برای اینکه عنوان بروکر رگوله شده را به خود بگیرد باید یک‌سری شرایط را داشته باشد. در واقع هر بروکری نمی‌تواند این عنوان را کسب کند.

دلیل اهمیت رگولاتوری بروکرها در فارکس این است که کارگزاری باید شرایط سفت‌وسختی را که نهاد نظارتی برایش تعریف‌کرده، رعایت کند. همین امر از تخلفات احتمالی بروکر جلوگیری می‌کند و در نهایت سرمایه مشتریان کمتر به خطر می‌افتد.

به‌عبارت دیگر می‌توان گفت که بروکرهای رگوله شده، یک سری امتیازات دارند که آنها را از بروکرهای غیرقانونی متمایز می‌کند.

انواع نهادهای رگولاتوری در بازار فارکس

از آنجا که بازار فارکس بازار بسیار بزرگی هست و بروکرهای زیادی در این بازار فعال هستند، دولت‌ها در سراسر دنیا برای حفظ امنیت مردم خود، نهادهایی را ایجاد کرده‌اند که بر فعالیت‌های بروکرها نظارت کنند و در مقابل تخلفات بایستند. به این نهادهای نظارتی رگولاتوری گفته می‌شود.

به‌عنوان مثال، نهاد نظارتی کشور انگلستان (FCA) موظف است که تمامی بروکرهای فارکس، نهادهای مالی و سرمایه‌گذاری، بازارهای بورس، شرکت‌های بیمه و …. را تحتِ‌نظر داشته باشد. شرکت‌هایی که در انگلستان یا نقاط دیگر دنیا فعالیت دارند از این نهاد، مجوز فعالیت و اعتبارنامه دریافت می‌کنند.

در سراسر دنیا نهادهای نظارتی زیادی وجود دارد که از لحاظ قدرت اعتبارنامه و شرایط پذیرش، ویژگی‌های متفاوتی دارند. به‌عنوان مثال، هر بروکری که بخواهد تحتِ‌نظارت BVI باشد باید حداقل ۵۰۰ هزار دلار سرمایه اولیه به آن نهاد معرفی کند و در حساب بانکی خود داشته باشد. اما ممکن است یک نهاد نظارتی دیگر با حداقل ۲۰ هزار دلار، اعتبارنامه خود را صادر کند؛ بنابراین باید حتما دقت کنید که بروکر شما در کدام رگولاتوری‌ها رگوله شده است.

البته باید توجه داشته باشید که عدم وجود انواع رگوله اروپایی و درجه یک برای یک بروکر لزوماََ به‌معنای بی‌اعتباربودن آن نیست.

به دلیل سفت‌وسخت‌بودن شرایط رگولاتوری‌های درجه‌ یک و تحریم‌ها علیه ایران، بسیاری از بروکرها که رگولاتوری معتبر دارند با شعبه‌های آفشور خود به ایرانیان خدمات می‌دهند تا بتوانند محدودیت‌های رگولاتوری اصلی خود را دور بزنند.

بنابراین در مواردی ممکن است یک بروکر رگولاتوری اروپایی و درجه‌ یکی مثل FCA را نداشته باشد، اما به‌خاطر سابقه خوب و خدمات حرفه‌ای از اعتبار کافی برخوردار باشد. نگران نباشید؛ ما نکات لازم را به شما خواهیم گفت!

لیست بروکر رگوله شده

شما در هر زمان می‌توانید با مراجه به صفحه لیست بروکرها، رگوله بروکرها را مشاهده کرده و اقدام به مقایسه آنها کنید.

برخی از بروکرهایی که در شعبه اصلی خودشان رگوله معتبر دارند به شرح زیر است:

فراموش نکنید که هر مجوزی را نمی‌توان رگوله معتبر قلمداد کرد. بسیاری از گارگزاری‌ها، مجوزهای ثبت شرکت را به‌جای رگوله جا می‌زنند.

برخی سوالات متداول درمورد رگولاتوری بروکرها در فارکس

رگوله چیست؟

رگولیشن Regulation یا رگولاتوری در لغت به معنای تنظیم، نظارت، کنترل، دستور، آیین‌نامه، قانون و قاعده است.

رگولاتوری فارکس به چه معنا است؟

یعنی نهادهای قانونی و مالی که بر بروکرها نظارت دارند، باعث اعتبارگرفتن بیشتر آن بروکر نزد کاربران و مشتریان می‌شود. رگولاتوری بروکرها در فارکس می‌تواند معامله‌گران را تا حدی از خطراتی همچون فعالیت غیرقانونی یا کلاهبرداری در امان نگه دارد.

چرا باید یک بروکر رگوله شده باشد؟

دلیل اهمیت رگولاتوری بروکرها در فارکس این است که کارگزاری باید شرایط سفت‌وسختی را که نهاد نظارتی برایش تعریف‌کرده، رعایت کند. همین امر از تخلفات احتمالی بروکر جلوگیری می‌کند و در نهایت سرمایه مشتریان کمتر به خطر می‌افتد.

رگولاتوری بروکرها در فارکس چیست؟

رگولاتوری بروکرها در فارکس به قوانین و مقرراتی اشاره دارد که شرکت‌های فعال در حوزه فارکس باید تابع آن قوانین و مقررات باشند. ضمن اینکه رگولاتوری فارکس چیزی فراتر از اِعمال قوانین است و شامل بازرسی مستمر و نظارت بر اجرای قوانین نیز می‌شود.

رگولاتوری آفشور چیست؟

اکثر بروکرهایی که با ایرانیان کار می‌کنند، به‌صورت آفشور هستند و در جزایر کوچک که قوانین مالی سخت‌گیرانه‌ای ندارند، رگوله شده‌اند. این بروکرها به سازمانی پاسخ‌گو نیستند و در صورت بُروز مشکل یا اختلاف، امکان پیگیری از سمت مشتری بسیار دشوار است. به بیانی ساده‌تر، رگوله‌هایی که میزان اعتبار ضعیف دارند، رگولاتوری‌های آفشور هستند.

دیدگاه خود را درباره این مطلب بنویسید

امتیاز شما:

از 5

( )

امتیازی ثبت نشده

نظر خود را بنویسید

مرتب سازی
سلطانی ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۲

عالی

مجید ۱۸ اسفند ۱۴۰۱

دمتون گرم

حمید ۲۰ آبان ۱۴۰۱

اگر بروکری باشد که تخلف کنه باید چیکار کرد

ایران بروکر ۲۰ آبان ۱۴۰۱
پاسخ حمید

با سلام اگر رگولاتوری معتبری باشد و شما با شعبه‌ای از بروکر کار کنید که زیر نظر آن رگولاتوری است می‌توان تخلفات را پیگیری نمود