آموزش بازارهای مالی

چگونه شک و تردید می‌تواند معاملات شما را بهبود بخشد؟

آموزش بازارهای مالی

مطالعه در 3 دقیقه

بسیار گفته شده که اعتماد به نفس به یک تریدر کمک می‌کند تا ایده‌هایش را بهتر اجرایی کند اما گاهی شک و تردید در نظراتمان نیز می‌تواند مفید باشد.

نویسنده و روانشناس آمریکایی آدام گرنت (Adam Grant) در کتاب “دوباره فکر کن” می‌گوید: “تجدیدنظر کردن تنها یک مهارت نیست بلکه یک نوع طرز فکر است.”

غالبا، دانش و باورهای ما باعث تشکیل نوعی دایره‌ی امن می‌شود که ترجیح می‌دهیم در آن بمانیم به جای آنکه به کاوش‌کردن بپردازیم و سختی در شک بودن را به جان بخریم.

گرنت بر این باور است که زیرسوال بردن دانش و نظرات‌مان می‌تواند عملی آزاردهنده باشد زیرا باعث می‌شود جهان، غیرقابل پیش‌بینی‌تر به نظر برسد.

او می‌گوید “انجام این کار ما را ملزم می‌کند تا اعتراف کنیم که حقایق ممکن است تغییر کرده باشند و آنچه که زمانی درست بود می‌تواند حالا اشتباه باشد.”

در محیط پراسترس و پرسرعتی مثل فارکس٬ معمولا واکنش‌های افراد متناسب با اطلاعاتی است که از گذشته به خوبی فراگرفته‌اند و احتمالا برخی از عواملی که شرایط را تا حدودی تغییر می‌دهد نادیده می‌گیرند.

تواضع یا اعتماد به نفس؟

البته بدین معنا نیست که شما باید شم تجاری (trading instincts) خود را کنار بگذارید بلکه باید نقطه دلپذیری که میان اعتماد به نفس و تواضع است را بیابید.

confidence humility

 برای بیشتر تریدرها مخصوصا تریدرهای باتجربه‌تر، اعتماد بیش از حد به دانش و مهارت می‌تواند زیان بار باشد؛ در صورتی که این اعتماد، آن ها را از بازبینی و اصلاح استراتژی های معاملاتی‌شان باز دارد.

به عبارت دیگر، تجدید نظر در معاملات و تا حدی سندرم خودویرانگری (impostor syndrome)، روی هم رفته می‌تواند باعث بهبود عملکرد شما شود!

سندرم خودویرانگری چیست؟

سندرم خودویرانگری یک الگوی روانشناسی است که در آن شخص به مهارت‌ها٬ توانایی‌ها یا دستاوردهای خود شک می‌کند. علی‌رغم وجود شواهد بیرونی مبنی بر موفقیت فرد، شخص مبتلا به این سندرم، به صورت مداوم ترس این را دارد که به عنوان یک فریب‌کار شناخته شود.

گرانت سه جنبه مثبت سندرم خودویرانگری را این‌طور بیان میکند:

  • انگیزه سخت‌تر کار کردن را به ما می‌دهد. زمانی که احساس یک فرد مبتلا به سندرم خودویرانگر را داریم، در واقع حس می‌کنیم چیزهای بیشتری برای ثابت کردن داریم و می‌توانیم بیشتر آنچه را که شایسته‌ی آن هستیم به دست آوریم. 
  • ما را ترغیب می‌کند تا هوشمندانه‌تر کار کنیم. زمانی که از موفقیت خود مطمئن نیستیم، با بازنگری در استراتژی‌مان نیز چیزی را از دست نمیدهیم.
  • ما را به آموزنده‌ی بهتری تبدیل می‌کند. شک کردن به دانش و مهارتمان، کمک می‌کند تا نسبت به یادگیری از دیگران اشتیاق بیشتری داشته باشیم.

منبع: BabyPips

ترجمه اختصاصی از ایران بروکر

دیدگاه خود را درباره این مطلب بنویسید

امتیاز شما:

از 5

( )

امتیازی ثبت نشده

نظر خود را بنویسید