چه عواملی بر قیمت اتر (توکن شبکه اتریوم) اثرگذار است؟

چه عواملی بر قیمت اتر اثرگذار است؟

اگر در یک جمله بخواهم این سؤال را جواب بدهم، باید بگویم قیمت اتر (ETH) به عرضه و تقاضا بستگی دارد.

  • اگر عرضه اتر کاهش یا تقاضا افزایش پیدا کند، قیمت اتر بالا می‌رود.
  • اگر عرضه اتر افزایش یا تقاضا کاهش پیدا کند، قیمت اتر پایین می‌آید.

خب، چه عواملی بر عرضه و تقاضای اتر اثرگذار است؟

این سؤال بهتر و دقیق‌تر است.

عرضه و تقاضای اتر تحت‌تأثیر عوامل متعددی است، این عوامل هم شامل عوامل مربوط به خود اتریوم است و هم شامل عوامل عام‌تر مثل وضعیت بازار کریپتو و شرایط جهانی بازارهای مالی است.

در این درس، من در مورد سرتیتر‌های خبری و اطلاعات دیگری که بر عرضه و تقاضای اتر اثرگذار است، صحبت می‌کنم.

اگر به صورت روزانه بازار ارزهای دیجیتال را دنبال می‌کنید، حتما به موارد زیر توجه کنید:

اخبار مرتبط با اتریوم

طبعا اخبار ارزدیجیتال و رویدادهای خبری که مستقیما با شبکه اتریوم مرتبط هستند، بیشترین تأثیر کوتاه‌مدت و بلندمدت را بر قیمت اتر خواهند داشت.

بنابراین، با اطلاعات جدیدی که در این دوره در مورد شبکه اتریوم به دست آورده‌اید، احتمالا می‌توانید تشخیص دهید که چه زمانی تغییرات می‌تواند در تقاضای بازار برای توکن اتر تغییر ایجاد کند.

همچنین به خاطر داشته باشید که این سناریوها و واکنش‌های بالقوه بازار می‌توانند بر دیگر توکن‌های بلاک‌چین لایه ۱ مثل اتر اثرگذار باشند.

etheruem featured

چند سناریو که باید حواستان به آنها باشد چون ممکن است باعث بالا رفتن تقاضا و در نتیجه بالا رفتن قیمت شوند:

  • تغییرات در پروتکل که در آن عرضه آینده ممکن است کاهش پیدا کند (به عنوان مثال، شرایط کاهش تورم، سوختن هزینه‌ها)
  • افزایش تراکنش‌ها در هر ثانیه و/ یا هزینه‌های کمتر تراکنش‌ها: این امر ممکن است این ایده را تقویت کند که استفاده از شبکه آسان‌تر و ارزان‌تر خواهد بود و به طور بالقوه اپلیکیشن‌ها و کاربران بیشتری را به بلاک‌چین جذب می‌کند.
  • محرک‌های بالاتر برای استیکینگ/ سپرده‌گذاری در شبکه (افزایش پاداش برای سپرده‌های بزرگتر/ طولانی‌تر). بر اساس این سناریو، اگر کاربران بیشتری تمایل پیدا کنند که برای دریافت پاداش توکن‌هایشان را در شبکه سپرده‌گذاری کنند، این باعث می‌شود عرضه در گردش کاهش پیدا کند. از نظر روان‌شناختی، ایده کمیابی فزاینده و همچنین این ایده که توکن‌های بیشتر سپرده، ایمن‌تر از شبکه اثبات سهام (proof-of-stake) است، باعث می‌شود معامله‌گران به خرید توکن‌های بیشتر سوق داده شوند.

البته اگر شرایط برخلاف سناریوهای ذکرشده باشد، احتمالا تقاضا برای اتر کمتر خواهد بود. بنابراین هرگونه تغییر پروتکلی که نرخ تورم را افزایش دهد، زمان معاملات را کاهش می‌دهد/ قیمت گس را افزایش می‌دهد یا محرک ضعیف‌تری است برای قفل کردن توکن‌ها، و همین‌ها باعث ایجاد رفتار نزولی در اتر می‌شود.

اخبار بازار کریپتو و پرایس اکشن بیت‌کوین

مثل دیگر دارایی‌های قابل‌معامله، اتر در بازار انحصاری معامله نمی‌شود، به این معنی که پویایی تقاضای آن می‌تواند تحت تأثیر عوامل خارج از دنیای اتریوم باشد.

احساسات گسترده جامعه کریپتو قطعا یکی از محرک‌ها بیرونی است که می‌تواند بر قیمت‌های بازار اتر اثرگذار باشد، به خصوص زمانی که این حرکت‌ها از سوی پادشاه کریپتو یعنی بیت‌کوین انجام شود.

بیت‌کوین تقریبا نیمی از سرمایه بازارهای ارز دیجیتال است، بنابراین قطعا زمانی که بیت‌کوین نوسان دارد، بقیه بازار هم طبق آن حرکت می‌کنند.

بنابراین، وقتی می‌بینید که اتر حرکت می‌کند و هیچ خبر مهمی هم در مورد اتریوم در هیچ جا دیده نمی‌شود، پویایی بیت‌کوین را هم در نظر داشته باشید. منشأ این حرکت ممکن است بیت‌کوین باشد.

به جز پرایس اکشن بیت‌کوین، رویدادهای خبری مربوط به کریپتو هم می‌توانند در پرایس اکشن اتر مؤثر باشند، به ویژه سرتیتر‌های مربوط به رگولیشن کریپتو.

فضای دارایی‌های کریپتو همچنان مثل شهر هِرت است که هنوز در اکثر حوزه‌های قضایی هیچ قانون مشخصی وجود ندارد.

احتمالا چند سال طول می‌کشد تا دولت‌ها بفهمند که چگونه با این نوع دارایی‌های نوظهور و پویا مواجه شوند، پس فعلا حواستان به سرتیتر‌های جدید مقررات ارزهای دیجیتال باشد تا حرکت بازار را بتوانید پیش‌بینی کنید.

به طور کلی اگر در کشوری استخراج یا ماینینگ کریپتو ممنوع اعلام شود، بازارهای کریپتو واکنش نزولی نشان خواهند داد. همچنین طرح‌ها یا قوانینی که نرخ بالای مالیاتی برای تراکنش‌های کریپتو تعیین می‌کنند، حرکت نزولی را در پی خواهد داشت.

btc price

در سوی دیگر طیف، به نظر می‌رسد هرگونه وضوح نظارتی یا طرحی برای مطالعه هوشمندانه فضای کریپتو قبل از نوشتن قانون جدید، باعث واکنش صعودی می‌شود.

محرک‌های خارجی دیگر

در نهایت، باید تأثیر عوامل خارج از دنیای کریپتو را به عنوان محرک‌های بالقوه اقدام قیمت اتر در نظر داشته باشیم. اتر یک دارایی قابل‌‌معامله است و مثل هر دارایی قابل معامله دیگری، سطوح بالای ترس و طمع بازار می‌تواند باعث شود معامله‌گران عناوین خاص اتریوم را در یک چشم به هم زدن فراموش کنند.

احساسات گسترده بازار اغلب تحت تأثیر تغییرات در سیاست‌های پولی و مالی، رویدادهای ژئوپلیتیکی و تغییرات در عملکرد اقتصادی است.

سرتیترهای مهم اخبار آن حوزه‌های بازار می‌توانند تقریبا به صورت روزانه یا هفتگی من و احتمال جابه‌جایی کوتاه‌مدت در همه دارایی‌ها (از جمله ارزهای دیجیتال) را افزایش دهد.

اگر با تحلیل بنیادی آشنایی ندارید، می‌توانید سری به مدرسه فارکس ما بزنید و این مهارت را یاد بگیرید.

خوشبختانه لازم نیست که حتما یک اقتصاددان یا تحلیلگر ژئوپلیتیک باتجربه باشید تا بتوانید متوجه شوید چگونه این عوامل ممکن است بر پرایس اکشن اتر تأثیر بگذارند.

تنها چند عامل مربوط به اقتصاد کلان وجود دارد که حرکات گسترده‌ای در بازار مالی ایجاد می‌کند و این حرکات به اندازه‌ای بزرگ هستند که بر کریپتو هم اثرگذارند.

تغییرات در سیاست پولی بزرگترین محرک بازار است زیرا پویایی نرخ بهره به شدت بر قیمت دارایی‌های مالی تأثیرگذار است.

وقتی نوبت به سیاست پولی می‌رسد، تورم و رشد اقتصادی بزرگترین ورودی‌ها به سفته‌بازی سیاست پولی/ نرخ بهره هستند.

حواستان به اخبار مربوط به تورم (CPI and PPI)، تولید، اشتغال، تولید ناخالص داخلی، نظرسنجی‌های کسب و کار و احساسات مصرف‌کننده باشد.

حالا هر سناریوی بنیادی باید به تنهایی تجزیه و تحلیل شود، اما یک نقطه شروع عالی و قاعده کلی این است:

  • زمانی که رشد و تورم بالا باشد، بازار معمولا حدس می‌زند که بانک‌های مرکزی احتمالا نرخ‌های بهره را افزایش می‌دهند تا اقتصاد پرجنب و جوش را آرام کند. این امر باعث دور شدن از دارایی‌های پرریسک مثل سهام و ارز دیجیتال می‌شود.
  • زمانی که رشد و تورم پایین است، بازار معمولا حدس می‌زند که بانک‌های مرکزی احتمالا نرخ‌های بهره را کاهش می‌دهند تا اقتصاد راکد را به حرکت وا دارد. و این باعث می‌شود که سرمایه‌ها به سمت دارایی‌های پرریسک مثل سهام و ارزهای دیجیتال بروند.
  • در سناریوهایی که رشد بالا و نرخ تورم پایین است یا رشد پایین و تورم بالا است، معامله‌گران تمایل دارند بر تورم تمرکز کنند زیار یکی از وظایف اصلی بانک‌های مرکزی ثبات قیمت است. اگر تورم بالا باشد، احتمال بیشتری هست که بازارها افزایش قیمت داشته باشند و بالعکس.

بدیهی است که چیزهای زیادی هست که برای تحلیل کلان جهانی می‌توانید یاد بگیرید، اما برای شروع بهتر است بر سیاست پولی، تورم و رشد شغلی تمرکز کنید و این نقطه خوبی برای شروع تمرین‌های روزانه هست تا این مهارت را تقویت کنید.

نکات پایانی

در انتها چند نکته تکمیلی را ذکر می‌کنم که بهتر است هنگام معامله اتر (ETH) به آنها توجه داشته باشید:

  • کریپتوها هنوز یک نوع دارایی و فناوری در حال توسعه و نوظهور هستند. نوسانات قیمت برای اتر بالا است و تا چند سال آینده هم بالا خواهد ماند.
  • بر این اساس ریسک‌تان را مدیریت کنید. سناریوهای کاهش ۵۰ تا ۸۰ درصدی در گذشته دیده شده و ممکن است در آینده هم اتفاق بیفتد.
  • برای معامله ارزهای دیجیتال از لوریج استفاده نکنید.
  • همیشه به روز باشید و در جریان اخبار و پیشرفت‌های اتریوم باشید. با افزایش موارد پذیرش و استفاده، تغییراتی در پروتکل ایجاد خواهد شد. این امر می‌تواند به سرعت احساسات صعودی/ نزولی را در مورد اتر تغییر دهد.

اگر تا اینجا آمدید و مطالب را خوانده‌اید، به شما تبریک می‌گویم! شما حالا دانش مبنایی برای شروع معامله‌گری در اتر را دارید.

حالا می‌توانید مضامین/ روایت‌های مختلفی را که احتمالا بر عرضه و تقاضای اتر اثرگذار است، تحلیل کنید و همچنین عواملی را که به طور بالقوه ممکن است در آینده باعث افزایش قیمت اتر شوند را بشناسید.

قدم بعدی این است که از دانش‌تان در عمل استفاده کنید، بازار اتر را تحلیل کنید و برای ارتقای مهارت‌های معاملاتی‌تان از این دانش استفاده کنید.

برای انجام این کار، باید تمرینی روزانه داشته باشید و دانش‌تان را به کار بگیرید، اگر در این زمینه تازه‌کار هستید، می‌توانید با دوره مدرسه ارزدیجیتال شروع کنید.

این مطلب بخشی از دوره رایگان و گام‌به‌گام آموزش ارز دیجیتال وبسایت «ایران بروکر» است. شما می‌توانید از طریق لینک‌های زیر به درس قبل یا بعد بروید.

فهرست مطالب