چرا بروکرهای فارکس به روش B-Book علاقه دارند؟

چرا بروکرهای فارکس به روش B-Book علاقه دارند؟

در درس قبلی، با روش مدیریت ریسک بروکرهای فارکس به روش انتقال درونی آشنا شدیم. اما بیاید برگردیم به سراغ مدیریت ریسک بروکرها به روش B-BOOK که قبلا در موردش صحبت کردیم! همانطور که گفتیم، وقتی شما معامله‌ای با بروکر B-Book انجام می‌دهید، خود بروکر طرف دیگر معامله شما است و معامله را هج نمی‌کند، یا به عبارت دیگر پوشش نمی‌دهد.

بروکر خودش وارد معامله با شما می‌شود و ریسک را به طرف سومی انتقال نمی‌دهد!

فراموش نکنید که اگر بروکر خودش طرف دیگر معامله شما باشد، و معامله را با یک تأمین‌کننده نقدینگی پوشش ندهد، تمام ریسک معامله شما را بر عهده گرفته است.

این بدان معناست که اگر در معامله، مشتری ۱۰۰۰ دلار ضرر کند، بروکر ۱۰۰۰ دلار سود کرده است.

اما اگر مشتری در معامله، ۱۰۰۰ دلار سود کند، بروکر ۱۰۰۰ دلار از دست داده است!

با این وجود، ظاهرا اجرای سفارش به روش B-Book برای بروکر خطرناک خواهد بود.

پس چرا بروکرهای فارکس تمایل دارند که از این روش استفاده کنند، و خودشان را در معرض ریسک بازار، و ضرر قرار می‌دهند؟

دلیلش این است که بیشتر معامله‌گران خرد، در معاملاتشان ضرر می‌کنند! در ادامه با ترجمه اختصاصی ایران بروکر در این زمینه همراه باشد.

دلیل استفاده بروکرهای فارکس از روش B-BOOK

به آمار زیر دقت کنید:

بین ۷۴ تا ۸۹ درصد از معامله‌‎گران کوچک خرده‌فروش، هنگام معامله در فارکس ضرر می‌کنند.

این یعنی؛ ۷۴ تا ۸۹ درصد از معامله‌گران فارکس تحلیل اشتباه می‌کنند.

با توجه به این آمار و با وجود چنین مشتریانی، بروکر وارد بازی‌ای شده که در ۷۴ تا ۸۹ درصد موارد شانس برنده شدن دارد!

B-Book

چرا وقتی بروکر می‌داند در ۷۴ درصد موارد برنده بازی خواهد بود، در بازی شرکت نکند؟!

در این بازی شانس برنده شدن بروکر بیشتر است.

چرا بروکر فارکس وقتی می‌داند در بیشتر از ۷۰ درصد موارد، مشتریانش اشتباه می‌کنند، از روش B-Book استفاده نکند؟!

من اگر جای بروکرها بودم از این فرصت نهایت استفاده را می‌کردم!

اگر بروکر بخواهد از روش STP یا A-Book استفاده کند، باید برای هج کردن معامله شما، به تأمین‌کننده نقدینگی اسپرد پرداخت کند. و این یعنی هزینه بیشتر.

اما وقتی قرار است بیشتر مشتریان اشتباه و ضرر کنند، چرا باید معامله را پوشش داد و هزینه بیشتری پرداخت کرد؟!

بروکرها از روش B-Book استفاده می‌کنند، چون برای آنها سود بیشتری به همراه دارد!

بروکرهای B-Book چگونه کسب درآمد می‌کنند؟

شما از بروکر خرید می‌کنید و به بروکر می‌فروشید. اگر سود کنید، بروکر ضرر می‌کند، و اگر ضرر کنید بروکر سود خواهد کرد(یعنی اگر ضرر کنید، بروکر از ضرر شما سود می‌کند).

وقتی تنها کاری که می‌کنید این باشد که به ضرر کردن ادامه دهید، بروکر شما کم کم پول بیشتری نسبت به آنچه از اول در حساب معاملاتی‌تان واریز کرده بودید، به دست می‌آورد.

معامله‌گران خرده‌فروش معمولا مثل یک آماتور عمل می‌کنند، و بروکر B-Book هم از این فرصت نهایت استفاده را می‌برد.

بیشتر معامله‌گران خرده‌فروش تازه‌کار تجربه معامله ندارند، و عجیب نیست اگر ۸۰ تا ۹۰ درصد از سرمایه‌شان را در عرض مدت کوتاهی از دست بدهند.

یک قانون معروف هست به اسم «۹۰/۹۰/۹۰». این قانون می‌گوید ۹۰٪ از معامله‌گران جدید، ۹۰٪ از پول خود را در ۹۰ روز از دست می‌دهند!

من نمی‌گویم این قانون دقیق و کاملا درست است اما چه فرقی می‌کند؛ ۹۰ روز یا ۱۲ ماه، فرض کنید شما بروکری باشید که از روش B-Book استفاده می‌کنید و چنین مشتریانی داشته باشید!

تنها کاری که لازم است انجام بدهید این است که ریلکس بنشینید و تماشا کنید … و منتظر بمانید تا مشتریانتان ضرر کنند و بعد می‌بینید که چگونه سود شما شروع می‌شود و پول روی پول می‌گذارید.

B-Book

برای این که بهتر متوجه شوید، یک مثال ساده می‌آورم. در جدول زیر میزان درآمد یک بروکر B-Book در طول یک سال بررسی شده، با این فرض که به طور متوسط ۱۰۰۰ دلار سپرده‌گذاری توسط مشتریانش انجام شده است.

تعداد مشتری‌هاکل سپردهدرآمد بروکر در یکسال اگر 60 درصد مشتریان ضرر کننددرآمد بروکر در یکسال اگر 70 درصد مشتریان ضرر کننددرآمد بروکر در یکسال اگر 80 درصد مشتریان ضرر کننددرآمد بروکر در یکسال اگر 90 درصد مشتریان ضرر کنند
۱۰۰۱۰۰،۰۰۰ $۶۰،۰۰۰ $۷۰،۰۰۰ $۸۰،۰۰۰ $۹۰،۰۰۰ $
۵۰۰۵۰۰،۰۰۰ $۳۰۰،۰۰۰ $۳۵۰،۰۰۰ $۴۰۰،۰۰۰ $۴۵۰،۰۰۰ $
۱،۰۰۰۱،۰۰۰،۰۰۰ $۶۰۰،۰۰۰ $۷۰۰،۰۰۰ $۸۰۰،۰۰۰ $۹۰۰،۰۰۰ $
۲،۰۰۰۲،۰۰۰،۰۰۰ $۱،۲۰۰،۰۰۰ $۱،۴۰۰،۰۰۰ $۱،۶۰۰،۰۰۰ $۱،۸۰۰،۰۰۰ $
۵،۰۰۰۵،۰۰۰،۰۰۰ $۳،۰۰۰،۰۰۰ $۳،۵۰۰،۰۰۰ $۴،۰۰۰،۰۰۰ $۴،۵۰۰،۰۰۰ $
۱۰،۰۰۰۱۰،۰۰۰،۰۰۰ $۶،۰۰۰،۰۰۰ $۷،۰۰۰،۰۰۰ $۸،۰۰۰،۰۰۰ $۹،۰۰۰،۰۰۰ $

با وجود اینکه میانگین سپرده را خیلی کم یعنی ۱۰۰۰ دلار فرض گرفتیم، اما همانطور که می‌بینید بروکر B-Book سود زیادی به جیب می‌زند.

اگر بروکرها بتوانند مشتریانشان را قانع کنند که مبلغ بیشتری واریز کنند، سودشان از این هم بیشتر می‌شود.

اما اینکه بروکر B-Book از ضرر مشتری سود می‌کند، به این معنی نیست که بروکر می‌خواهد مشتری ضرر کند!

بله، درست است، ضرر مشتری به سود بروکر است، اما بروکرهای A-Book هم تبلیغات منفی زیادی علیه بروکرهای B-Book می‌کنند، و می‌گویند همه بروکرهای B-Book تمام تلاششان را می‌کنند تا مشتریان ضرر کنند! آنها هدفشان این است که سهم بیشتری از بازار را به خودشان اختصاص دهند.

اگر بروکر فقط یک مشتری داشته باشد، و از از روش B-Book استفاده کند، بدیهی است که ترجیح نمی‌دهد مشتری‌اش در معامله سود کند.

اگر همین یک مشتری سود کند، بروکر ضرر خواهد کرد. بنابراین بله، در این سناریوی خاص بروکر ترجیح می‌دهد مشتری ضرر کند.

اما بروکرها که فقط یک عدد مشتری ندارند، بلکه تعداد زیادی مشتری دارند.

چیزی که بروکرهای B-Book می‌خواهند این است که اسپرد را به جیب بزنند، و مجبور نباشند یک معامله سوم یا معامله پوششی را انجام دهند، زیرا این معامله پوششی برای آنها هزینه‌بردار است.

بروکرهای B-Book چه شرایطی را دوست دارند؟!

بروکرهایی که از این روش استفاده می‌کنند، دوست دارند شرایط خاصی داشته باشند که در ادامه به آنها اشاره کرده‌ایم.

1. تعداد زیادی مشتری با پوزیشن‌های مشابه داشته باشند

بروکرهای B-Book ترجیح می‌دهند تعداد زیادی مشتری با پوزیشن مشابه داشته باشند که معاملات زیادی انجام دهند و پوزیشن های شورت و لانگی را در مقادیر یکسان باز کنند، تا بروکر بتواند طرف مقابل هر یک از معاملات آنها را انتخاب کند.

این امر این امکان را برای بروکر فراهم می‌کند تا اسپرد هر دو طرف را بدون ریسک به جیب بزند، چون در این صورت پوزیشن‌ها همدیگر را خنثی می‌کنند.

برای مثال، معامله‌گر خرده‌فروش A می‌خواهد ۱۰،۰۰۰ واحد GBP/ USD بخرد، و بروکر قیمت درخواستی ۱.۴۱۰۵ را به او ارائه می‌دهد. در همان زمان معامله‌گر خرده‌فروش B می‌خواهد ۱۰،۰۰۰ واحد  GBP/ USD بفروشد، بنابراین بروکر قیمت پیشنهادی ۱.۴۱۰۳ را به او ارائه می‌دهد.

بنابراین بروکر GBP/ USD را به قیمت ۱.۴۱۰۳ از معامله‌گر خرده‌فروش B می‌خرد، و به قیمت ۱.۴۱۰۵ به معامله‌گر A می‌فروشد و ۰.۰۰۰۲ یا ۲ پیپ اسپرد به جیب می‌زند.

از آنجایی که هر دو سفارش سایز یکسانی دارند (۱۰۰۰۰ واحد)، همدیگر را خنثی می‌کنند، و با این وجود بروکر در معرض ریسک بازار نیست.

آرزوی هر بروکر B-Book این است که این کار را میلیون‌ها میلیون بار در طول یک روز انجام دهد!

2. بروکر B-Book عاشق ماهی‌هاست اما نهنگ‌ها را دوست ندارد!

بروکرهای B-Book نهنگ‌ها را دوست ندارند!

در زبان معامله‌گری، به معامله‌گری که همیشه مقدار زیادی پول در یک معامله وارد می‌کند، نهنگ گفته می‌شود.

B-Book

اگر بروکر B-Book را یک کازینو در نظر بگیرید، بروکر نمی‌خواهد مشتری معامله بزرگی انجام دهد که در صورت ضرر، بروکر ورشکست شود.

بروکرهای B-Book ترجیح می‌دهند مشتریان در پوزیشن سایزهای یکسان و کوچک، و دفعات زیاد معامله انجام دهند.

به عنوان مثال، بروکر ترجیح می‌دهد ۱۰۰ مشتری به طور متوسط ۵ مینی لات معامله کنند تا اینکه ۹۸ مشتری ۳ مینی‌لات معامله کنند یا دو مشتری کله‌گنده دو بار و هر بار ۲۰ لات معامله کنند.

تعداد زیاد معاملات به بروکر این امکان را می‌دهد که معاملات را با یکدیگر خنثی کند و خودش در معرض ریسک بازار قرار نگیرد.

همچنین چنین شرایطی باعث می‌شود سرمایه‌ای را که بروکر لازم است کنار بگذارد (سرمایه‌ای که برای پرداخت به مشتریان برنده باید کنار بگذارد) کاهش پیدا کند، زیرا مشتریان خودشان برای یکدیگر بازارسازی می‌کنند.

چیزی که بروکرهای B-Book بیشتر از همه ترجیح می‌دهند این است که مشتریان آنها دائما در حال معامله باشند، و خیلی برنده نشوند و خیلی هم ضرر نکنند.

سناریوی ایده‌آل برای یک بروکر B-Book این است که نصف مشتریانش پوزیشن لانگ و نیمی دیگر پوزیشن شورت باز کنند.

در این صورت، همه پوزیشن‌ها یکدیگر را جبران می‌کنند و بروکر در معرض ریسک بازار نیست، بنابراین سرمایه کمی هم نیاز دارد، چون هر سودی که لازم است به معامله‌گران برنده پرداخت شود، معامله‌گران بازنده پرداخت می‌کنند.

بروکر دائما از اسپرد (و بهره شبانه) کسب درآمد می‌کند، و لازم نیست نگران درآمدش باشد.

بروکرهای B-Book چه شرایطی را دوست ندارند؟!

در مقابل شرایطی وجود دارد که بروکرها آنها را دوست ندارند!

1. مشتری‌هایی که زیاد سود می‌کنند!

بروکرهای B-Book آن دسته از مشتریانی را که دائما سود می‌کنند، دوست ندارند.

چنین مشتری‌هایی به مرور زمان موجودی حسابشان افزایش پیدا می‌کند، و به آنها این امکان را می‌دهد که پوزیشن‌های بزرگ‌تر و بزرگ‌تری باز کنند.

و این امر برای بروکر خطرناک است چون باید سفارش‌های آنها را پوشش دهد (A-Book).

و به خاطر دارید که پوشش ریسک هزینه‌بردار است. و از آنجایی که معامله پوشش داده شده یا هجینگ شده است، اگر مشتری ضرر کند، بروکر سودی نخواهد کرد. بنابراین درآمدش محدود به همان اسپرد (و بهره شبانه؛ آن هم در صورتی که معامله‌گر پوزیشنش را یک شب باز بگذارد) می‌شود.

ترجیح بروکر B-Book این است که سود به طور یکنواخت بین مشتریانش تقسیم شود، چون این امر باعث می‌شود از مشتریان بیشتری اسپرد بگیرد.

همه این شرایط برای بروکرهایی که به روش B-Book سفارش‌ها را انجام می‌دهند خوب است، اما برای بروکرهایی که از روش A-Book استفاده می‌کنند، چندان شرایط خوبی نیست.

هر بار که یک بروکر A-Book یک مشتری را از دست می‌دهد، سود بالقوه‌ای است که برای همیشه از دست می‌دهد.

اگر چه درصد بالایی از معامله‌گران تازه‌وارد سرمایه‌شان را به باد می‌دهند، اما تعداد معامله‌گران تازه‌کار چندان هم زیاد نیست، با این وجود تداوم بروکرهای A-Book سخت می‌شود.

B-Book

برای بروکر خرده‌فروش فارکسی که کاملا به روش A-Book کار می‌کند، کار سخت است. کسب درآمد زیاد برای چنین برورکری با وجود مارجین خیلی کم، دشوار می‌باشد و تعجب‌آور نیست که چرا بروکرها از روش B-Book استفاده می‌کنند.

اما، روش B-Book از نظر مدیریت ریسک کمی چالشی است. به خصوص اگر مشتری‌های زیادی داشته باشد که پوزیشن‌های‌شان را در یک جهت باز کنند (مثلا فقط پوزیشن لانگ باز کنند) و معاملات‌شان سودآور باشد.

اگر مشتریان بروکر B-Book معاملات بزرگ انجام دهند و به سودهای زیاد برسند، حتی ممکن است باعث ورشکستگی بروکر شوند.

به همین خاطر است که بیشتر بروکرها از روش A-Book و B-Book با هم استفاده می‌کنند. که به آن «مدل ترکیبی» گفته می‌شود.

این مطلب بخشی از دوره رایگان و گام‌به‌گام آموزش فارکس وبسایت «ایران بروکر» است. شما می‌توانید از طریق لینک‌های زیر به درس قبل یا بعد بروید.

فهرست مطالب