روانشناسی معامله‌گری

به دنبال انتقام گرفتن از بازارهای مالی نباشید!

روانشناسی معامله‌گری

مطالعه در 3 دقیقه

معامله در بازار فارکس دو سر دارد: سود و ضرر.

همان طور که در این بازار ممکن است به سود برسید، ممکن است معامله بدی هم داشته باشید و ضرر نصیبتان شود.

متاسفانه خیلی از معامله‌گران واکنششان به ضرر، معامله‌های انتقامی است.

معامله‌های انتقامی اغلب به این دلیل انجام می‌شوند که معامله‌گر از اشتباه و خطا می‌ترسد. به عبارت دیگر معامله انتقامی نشان‌دهنده ترس از اشتباه است.

معامله انتقامی معمولا زمانی اتفاق می‌افتد که معامله‌گر بعد از یک معامله دلسردکننده تصمیم می‌گیرد ضررش را با بی‌پرواتر بودن در معاملات بعدی جبران کند.

معامله انتقام‌جویانه شکل‌های مختلفی دارد، اما رایج‌ترین شکل آن زمانی است که معامله‌گر بعد از یک معامله نه چندان خوب که او را ناامید و دلسرد کرده است، معامله‌های نسنجیده و شتاب‌زده و معمولا بزرگ را انجام می‌دهد، به این امید که سرمایه‌ای را که از دست داده، جبران کند.

معاملات انتقامی چه عیبی دارند؟

اما انجام این شکل معامله‌ها مگر چه اشکالی دارد؟

این نوع معامله به دو دلیل خطرناک است:

اول اینکه؛ این معامله شما را وادار می‌کند از استراتژی‌های معامله‌گری‌تان چشم‌پوشی کنید.

معامله انتقامی تمرکز شما را از روند معاملاتی‌تان و مدیریت ریسک دور می‌کند و به سمت جبران ضرر، آن هم با انجام معاملات نسنجیده می‌برد.

واقعیت این است که معامله بر اساس احساسات و شانس، معامله نیست، قمار است.

اگر استراتژی‌ای برای معامله و برنامه‌ای برای مدیریت ریسک نداشته باشید، می‌توانید همه سرمایه خود را به یکباره معامله کنید.

و این موقعیت باخت-باخت است.

اگر شما یک معامله انتقام‌جویانه انجام دهید و برنامه خوبی برای آن نداشته باشید و آن را از دست بدهید، فقط ضررتان را بیشتر می‌کنید. و اگر هم در این معامله انتقامی به سود برسید، این باور در شما ایجاد می‌شود که معامله بر اساس غریزه و احساسات کارساز است و ممکن است دوباره وسوسه شوید با این روش ترید کنید.

راه‌های خلاصی از رویکرد انتقام جویانه در بازارهای مالی

خبر خوب این است که راه‌هایی هست که می‌توانید با آنها از وسوسه معامله انتقام‌جویانه خلاص شوید.

ساده‌ترین کار این است که ذهن خود را اصلاح کنید. تا زمانی که نپذیرید ضرر و شکست بخشی از بازی است، هر زمان ممکن است در معامله‌های خطرناک شرکت کنید.  

تجربه‌های شکست خود و دلایل ضررهای خود را ثبت کنید، این تجربه‌های به معامله‌های بعدی شما کمک می‌کنند. روی این تمرکز کنید که چه طور می‌توانید تجزیه و تحلیل‌ها و معامله‌های خود را بهتر کنید؟ به این فکر کنید که آیا قبل از اینکه وارد معامله انتقام‌جویانه شوید انگیزه یا هشداری داشته‌اید؟

آخرین کار و البته نه کم‌اهمیت ترین کار این است که مدیریت ریسک را به عادت تبدیل کنید. هرچه دیسیپلین معاملاتی بهتری داشته باشید، کمتر احتمال دارد که معاملات نسنجیده و از روی احساس انجام دهید.

و در نهایت؛ از یاد نبرید که حتی معامله‌گران حرفه‌ای که معمولا معاملات پرسودی دارند، روزهای بد و معاملات ناموفق نیز دارند. اجازه ندهید که چند معامله ناموفق شما را از تبدیل شدن به یک معامله‌گر موفق در درازمدت باز دارد.  

دیدگاه خود را درباره این مطلب بنویسید

امتیاز شما:

از 5

( )

امتیازی ثبت نشده

نظر خود را بنویسید

مرتب سازی
سلطانی ۰۵ اردیبهشت ۱۴۰۲

عالی